How long will a C-section born kid take to have as strong as Vaginal birth kid's immunity

How long will a C-section born kid take to have as strong as Vaginal birth kid's immunity
អ្នកស្រាវជ្រាវរកឃើញថា កូនកើតតាមរយៈការវះកាត់ ប្រឈមនឹងហានិភ័យទ្វេដងលើការកើតជំងឺហឺត ឬអាលែកហ្ស៊ីនៅពេលវ័យកាន់តែធំ ព្រមទាំងមានការប្រែប្រួលបាក់តេរីក្នុងពោះវៀនផងដែរ បើធៀបទៅនឹងកូនកើតតាមធម្មជាតិ។

យ៉ាងណា អ្នកស្រាវជ្រាវបានអះអាងដែរថា កូនសម្រាលដោយវះកាត់នឹងមានហានិភ័យកើតជំងឺហឺតថយចុះវិញ នៅអាយុមួយឆ្នាំ បើសិនជាបាក់តេរីល្អក្នុងពោះវៀនមានលំនឹងឡើងវិញ។ ការសិក្សាផ្សេងទៀតបញ្ជាក់ថា កូនសម្រាលដោយវះកាត់អាចមានបញ្ហាសុខភាពពោះវៀន គិតចាប់ពីពេលកើតដល់អាយុប្រាំមួយខែ ដែលនាំឲ្យកូនមានប្រព័ន្ធភាពស៊ាំខ្សោយជាងកូនសម្រាលតាមធម្មជាតិ។

ជាមួយគ្នានេះដែរ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញពីវិធីមួយចំនួនសម្រាប់ម៉ាក់ៗដែលសម្រាលកូនដោយវះកាត់ គួរអនុវត្ត ដើម្បីជួយកូនឲ្យមានសុខភាពក្រពះពោះវៀនល្អ និងមានប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរឹងមាំឡើងវិញ។

១. ការបំបៅដោះ

ការបំបៅដោះ ជាវិធីសាស្រ្តមួយដ៏ល្អបំផុតក្នុងការផ្ដល់សារជាតិចិញ្ចឹមល្អៗដល់ទារកដែលទើបនឹងកើត ជាពិសេសទារកដែលសម្រាលដោយវះកាត់តែម្ដង។ ទឹកដោះម្ដាយមានផ្ទុកទៅដោយបាក់តេរីល្អ ជួយឲ្យសុខភាពក្រពះពោះវៀនកូនល្អ។ ការបំបៅដោះតែមួយមុខគត់ដល់ទារកសម្រាលដោយវះកាត់បានប្រាំមួយខែ ជួយឲ្យសុខភាពក្រពះពោះវៀន ក៏ដូចជាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំកូនមានសភាពល្អ និងរឹងមាំដូចកូនសម្រាលដោយធម្មជាតិដែរ។

ការបំបៅដោះមិនត្រឹមតែមានគុណប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះទារកទូទៅប៉ុណ្ណោះទេ តែកាន់តែចាំបាច់សម្រាប់ទារកសម្រាល ដោយវះកាត់។ ការបំបៅដោះជាវិធីដែលល្អបំផុតជួយកូនដែលសម្រាលដោយវះកាត់ចៀសផុតពីផលវិបាកអវិជ្ជមានផ្សេងៗ។ ហេតុនេះម៉ាក់ៗគួរតែព្យាយាមបំបៅដោះកូនឲ្យបានឆាប់ និងមានរយៈពេលវែង កាន់តែប្រសើរ ព្រោះថាការបំបៅដោះជួយទារកមានការអភិវឌ្ឍប្រព័ន្ធភាពស៊ាំបានល្អដែរ។

២. Synbiotics

ជាទូទៅការបំបៅដោះកូនគួរធ្វើឡើងឲ្យបានយ៉ាងតិចប្រាំមួយខែ និងអាចបន្តរហូតដល់ពីរឆ្នាំ បើអាចធ្វើបាន។ ក្រៅពីទឹកដោះម្ដាយ Synbiotics ក៏ជាសារជាតិសំខាន់សម្រាប់សុខភាពក្រពះពោះវៀនកូន ដែលជួយធ្វើឲ្យមានភាពរឹងមាំដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ ការសិក្សាបង្ហាញថា កុមារដែលទទួលបានអាហារូបត្ថម្ភបន្ថែម មានផ្ទុក Synbiotic ជួយកុមារដែលសម្រាលដោយវះកាត់ទទួលបានបាក់តេរីក្នុងពោះវៀនល្អ។ ម្សៅទឹកដោះគោមួយចំនួនក៏មានផ្ទុក Synbiotics ផងដែរ ដែលម៉ាក់ៗអាចស្វែងរកដើម្បីឲ្យកូនញ៉ាំបន្ត ក្រោយផ្ដាច់ដោះបាន។

ក្រៅពីនេះ ពេលកូនអាចញ៉ាំអាហាររឹងបាន ប៉ាម៉ាក់អាចបន្ថែមអាហារសម្បូរដោយបន្លែ និងផ្លែឈឺ សាច់ និងស៊ុត ដើម្បីឲ្យកូនទទួលបានសារជាតិចិញ្ចឹមសំខាន់ៗផ្សេងទៀតជួយដល់ការលូតលាស់រាងកាយ និងសុខភាពរឹងមាំ។

កូនសម្រាលដោយវះកាត់ត្រូវបានអ្នកស្រាវជ្រាវរកឃើញថា មិនសូវបានទទួលបាក់តេរីល្អពីម្ដាយដូចកូន ដែលសម្រាលតាមធម្មជាតិនោះទេ។ បាក់តេរីដែលទទួលបានពីម្ដាយមាននាទីជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ របស់កូន។ ហេតុនេះហើយទើបកូនសម្រាលដោយវះកាត់អាចត្រូវការការថែទាំយកចិត្តទុកដាក់ជាពិសេសក្នុងការបង្កើនបាក់ តេរីល្អក្នុងពោះវៀន ដើម្បីឲ្យកូនមានប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរឹងមាំ៕

In this article firstly we tell mom how a c-section born child faces lower immunity than vaginal born child due to the child not getting as much good bacteria from mother as vaginal born child. And It will take time sometimes for C-section child immunity to mature.

Then we provide some solution for mom to make sure they can help her baby’s immunity as strong as a vaginal born child, breastfeeding and Synbiotics are mentioned.
ចង់ស្វែងយល់បន្ថែមអំពីផលិតផលរបស់យើង និងការសម្រាលដោយការវះកាត់ទេ?
ប្រធានបទពាក់ព័ន្ធ
me can biet ve sinh mo

សម្រាលតាមធម្មជាតិ និងវះកាត់ ខុសគ្នាយ៉ាងម៉េច ហើយមួយណាល្អជាង?

សូមអបអរម៉ាក់! ប្រហែលជាដល់ពេលអន្ទះសារចង់ឃើញមុខកូនមែនទែនហើយ ព្រោះដល់ពេលដែលត្រូវស្វែងយល់ និងសម្រេចចិត្តផ្ដល់កំណើតអាអូន ដើម្បីក្លាយជាម៉ាក់ពេញលេញបន្ទាប់ពីពពោះអស់ច្រើនខែមក។ ម៉ាក់មួយចំនួនបារម្ភណាស់ ភ័យណាស់ តែកុំបារម្ភពេកអី ព្រោះខាងក្រោមនេះ យើងនឹងបកស្រាយលម្អិតរាល់ចម្ងល់ រាល់ការសង្ស័យ និងភាពមិនច្បាស់លាស់ជាច្រើនដែលបង្កក្ដីកង្វល់និងអារម្មណ៍ភិតភ័យដល់ម៉ាក់មួយចំនួន ពីជម្រើសនៃការសម្រាល។ ម៉ាក់សឹងគ្រប់រូប ជាពិសេសកូនដំបូងមានចម្ងល់ដូចគ្នាថា តើខ្ញុំគួរសម្រាលដោយវះកាត់ ឬតាមធម្មជាតិ? មួយណាល្អជាង ហើយគុណសម្បត្តិនិងគុណវិបត្តិរបស់ជម្រើសទាំង ២មានអីខ្លះជាដើម។

me can biet ve sinh mo

លម្អិតពីការសម្រាលដោយវះកាត់ ទាំងគុណសម្បត្តិនិងផលវិបាក

មធ្យោបាយសម្រាលកូនដោយការវះកាត់ជាដំណើរការវះកាត់បរិវេណពោះម៉ាក់និងស្បូនដើម្បីយកទារកក្នុងផ្ទៃនិងសុកចេញមកក្រៅ ជំនួសឲ្យការសម្រាលបែបធម្មជាតិ។ អាចនិយាយបានថាស្ត្រីមួយចំនួនជ្រើសរើសវិធីសម្រាលបែបទំនើបនេះដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យគ្រោះថ្នាក់មួយចំនួនទោះជាស្ថានភាពរាងកាយ និងសុខភាពគាត់គ្រប់គ្រាន់អាចសម្រាលដោយធម្មជាតិក៏ដោយ ប៉ុន្តែករណីខ្លះទៀតម៉ាក់ដែលមានស្ថានភាពមិនល្អគ្រប់គ្រាន់ដែលគ្រូពេទ្យបញ្ជាក់ថាត្រូវតែវះកាត់ជាជម្រើសតែមួយគត់ដើម្បីសុវត្ថិភាពទាំងម្ដាយនិងកូនក្នុងពោះ។ បញ្ជាក់ម្ដងទៀត ការសម្រាលដោយវះកាត់ក្នុងស្ថានភាពខ្លះជាភាពចាំបាច់ ហើយការសម្រេចចិត្តជួនកាលមិនស្ថិតលើម៉ាក់ជាអ្នកអារកាត់ទេ។

កំណត់សម្គាល់សំខាន់៖
គ្មានអ្វីប្រសើរជាងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយតែមួយមុខគត់រហូតបាន៦ខែ និងបន្តការបំបៅដោះម្តាយរហូតបានអាយុ២ឆ្នាំ ឬលើសឡើយ។ យោងតាមអនុក្រឹត្យ 133។

ការចិញ្ចឹមកូនដោយបំបៅដោះ គឺជាទម្រង់ដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ទារក ហើយផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនទៅដល់ទារក និងមាតា។ នៅក្នុងពេលត្រៀមបំបៅដោះ និងអំឡុងពេលបំបៅដោះ វាគឺជាការសំខាន់ដែល គួរតែទទួលទាន នូវរបបអាហារដែលមានតុល្យភាព និងសុខភាពល្អ។ ការបំបៅដោះ និងប្រើទឹកដោះគោផងរួមគ្នា នៅសប្តាហ៍ ដំបូងនៃជីវិត អាចកាត់បន្ថយការផ្គត់ផ្គង់នៃទឹកដោះ ហើយនឹងធ្វើឲ្យការបំបៅទឹកដោះមានភាព លំបាក។ ជានិច្ចកាល ត្រូវពិគ្រោះយោបល់ជាមួយអ្នកជំនាញថែទាំសុខភាពដើម្បីសុំដំបូន្មានអំពីការចិញ្ចឹមកូនរបស់អ្នក។ បើសិនអ្នកប្រើទឹកដោះគោម្សៅផ្សំតាមរូបមន្ត អ្នកគួរធ្វើតាមការណែនាំរបស់រោងចក្រផលិត ដើម្បីប្រើប្រាស់ឲ្យបានប្រុងប្រយ័ត្ន។