ប្រធានបទ
ការត្រៀមខ្លួនតាំងពីកុមារភាព
សុខភាព និងសុខុមាលភាព
អាហារូបត្ថម្ភ
ទឹកដោះគោរបស់កុមារ
ការអភិវឌ្ឍរបស់កុមារ
គ្រួសារ​ ការងារ និងការកម្សាន្ត

ប្រធានបទអំពីអាហារូបត្ថម្ភកុមារ

តិច​និក​រៀប​ចំ​អាហារូបត្ថម្ភ​ល្អ​សម្រាប់​បេប៊ី

នែ៎គ្នាយើង កំពុងចាប់ផ្តើមឲ្យអូនៗតូចៗរៀនញ៉ាំអាហារលក្ខណៈគ្រួសារមែនអត់?

ហេតុអ្វី​បាន​ជា​ទឹក​ដោះ​គោ និង​ផលិត​ផល​ទឹក​ដោះ ជាអាហារ​គ្រឹះ​សម្រាប់កូន?

ទឺកដោះគោ និងផលិតផលពីទឹកដោះគោ
កំណត់សម្គាល់សំខាន់៖
គ្មានអ្វីប្រសើរជាងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយតែមួយមុខគត់រហូតបាន៦ខែ និងបន្តការបំបៅដោះម្តាយរហូតបានអាយុ២ឆ្នាំ ឬលើសឡើយ។ យោងតាមអនុក្រឹត្យ 133។

ការចិញ្ចឹមកូនដោយបំបៅដោះ គឺជាទម្រង់ដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ទារក ហើយផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនទៅដល់ទារក និងមាតា។ នៅក្នុងពេលត្រៀមបំបៅដោះ និងអំឡុងពេលបំបៅដោះ វាគឺជាការសំខាន់ដែល គួរតែទទួលទាន នូវរបបអាហារដែលមានតុល្យភាព និងសុខភាពល្អ។ ការបំបៅដោះ និងប្រើទឹកដោះគោផងរួមគ្នា នៅសប្តាហ៍ ដំបូងនៃជីវិត អាចកាត់បន្ថយការផ្គត់ផ្គង់នៃទឹកដោះ ហើយនឹងធ្វើឲ្យការបំបៅទឹកដោះមានភាព លំបាក។ ជានិច្ចកាល ត្រូវពិគ្រោះយោបល់ជាមួយអ្នកជំនាញថែទាំសុខភាពដើម្បីសុំដំបូន្មានអំពីការចិញ្ចឹមកូនរបស់អ្នក។ បើសិនអ្នកប្រើទឹកដោះគោម្សៅផ្សំតាមរូបមន្ត អ្នកគួរធ្វើតាមការណែនាំរបស់រោងចក្រផលិត ដើម្បីប្រើប្រាស់ឲ្យបានប្រុងប្រយ័ត្ន។